Museorakennukset

Ikaalisten kotiseutumuseoon on koottu museoesineitä Ikaalisten pitäjän alueelta. Kotiseutumuseona toimii kirkon vieressä sijaitseva entinen 1830-luvun viljamakasiini, jonka Ikaalisten kunta luovutti seuran käyttöön vuonna 1966. Museon avajaiset pidettiin elokuussa 1967. Museo on avoinna kesäkuukausina keskiviikkoisin klo 10-13, muulloin sopimuksen mukaan. Seuran talkoolaiset hoitavat museopäivystyksen.
 


Museon yläkertaan valmistui Museoviraston apurahalla kesäksi 2015 Vintiöiden vintti. Vintillä lapset saavat leikkiä ja tutkia museoesineitä. Vintillä on kiva poiketa esimerkiksi lasten tai lastenlasten kanssa, aikuisiakin on ajateltu sisustamalla vintille aikuisten oma nurkkaus, josta löytyy muun muassa kotiseutukirjallisuutta.

 

Toivolansaaren ulkomuseoalue perustettiin 1950-luvulla. Ulkomuseon alueella on kaksi vanhaa aittaa ja kirkkovenelato. Kirkkovenelatoa kunnostetaan (hirsien paikkaus / rakennuksen kengitys ja kattaminen) kesän/syksyn 2016 aikana.
  


Kirkkoveneet ovat aikoinaan kuuluneet kiinteästi Kyrösjärvelle. Ikaalinen-Seura on vaalinut kirkkoveneperinnettä ja säilyttänyt vanhoja paatteja. Vuonna 1985 rakennettiin uusi 8-hankainen vene Pihka. Ikaalinen-Seuran kirkkoveneitä säilytetään seuran kirkkoveneladossa.
Kuvia kotiseutumuseosta